Uutiset

Uutiset

Happea, heliumia

 

15.05.2021 – 01.06.2021

PORIGINAL GALLERIA
Eteläranta 6, PORI, FINLAND
ti – su 11:00 – 18:00
vapaa sisäänpääsy

Linda ja Aura (Linda Granfors ja Aura Hakuri) 
Juvonen & Rosa (Johanna Juvonen ja Biagio Rosa)
KOLME-kollektiivi (Jenni Haili ja Marika Hyvärinen)
Subliimit tulkinnat (Pauliina Pesonen ja Jolin Slotte)

Neljän taiteilijaduon taiteellista toimintaa yhdistää eri tavoin ja eri kulmista tulkittu sama aihe, ihmisyys. Ihmisyys kurottaa duojen käsittelyssä kohti henkistä, se näkee unia peloista ja toiveista, se on juuttunut rakenteisiin, puheeseen ja poliittisiin sanoihin. Sitä ympäröi yhteiskunta, se on yhteiskunta ja leikkiä, juurettomuutta ja mielikuvitusta.

Ihmisyys uuttuu teoksiin myös suhteena toiseen taiteilijaan, taiteilijatoveriin. Taiteilijaduot ovat muovautuneet yhdeksi kokonaisuudeksi, jota ei ole, jos toinen puuttuu. Duojen teokset ovat yksi ja samalla monta, enemmän kuin osiensa summa.

Kati Heljakan näyttelyarvio Satakunnan kansassa 25.5.2021

–––––––––––––––––––––––––

X-konservoidut

9.10. – 27.10.2019
Avajaiset 8.10. klo 17-19, tervetuloa!

Pesula Galleria
Artborg 35
Pilvilinnantie 2, Artborg 35, Sipoo / Pilvilinnavägen 2, Artborg 35, Sibbo
 
Avoinna/Öppet:
KE klo14-20 / ONS kl 14-20
TO-LA klo 10-16/ TO-LÖ kl 10-16
 
KOLME-kollektiivin ensimmäinen yksityisnäyttely X-konservoidut käsittelee elämän outoja sivuhaaroja ja olemassaolemisen pimeitä kohtia. 
 
Teosten lähtökohdat ovat häpeämättömän henkilökohtaiset, ne ammentavat vaikeista ja ikävistä muistoista ja kokemuksista. Näyttelyssä kokemukset on konservoitu taide-esineiksi. Kuten konservaattorit, taiteilijat keskeyttävät tuhoutumisprosessinsa erilaisin menetelmin ja tekniikoin. He tarttuvat rohkeasti satiirin, makaaberin komiikan ja karnevalismin keinoin aiheisiinsa. Teosten ilme ei ole raskassoutuinen, vaan vapauttavaan ja leikkisään nauruun pyrkivä. Vanhan mielisairaalan pesula on loistava konteksti teoksille.
 
Teokset on toteutettu monin eri menetelmin keramiikkainstallaatiosta historiallisiin valokuvamenetelmiin ja äänitaiteeseen. Näyttelyn yhteydessä esitetään performanssi Feministinen Operetti lauantaina 12.10. Klo 15.00 osana SIPOON ÄÄNET festivaalia.
 

 

 

 

 

 

 

Black Mirror 1 – 3

 

 

 

 

 

Pakopiste 1 – 3

–––––––––––––––––––––––––

KOLME-kollektiivin debyytti ryhmänäyttelyssä Haiharan taidekeskuksessa:

Kerronta

7.7. – 5.8.2018
Haiharan taidekeskus
Päärakennus ja Talli

Haiharankatu 30
Tampere
Avoinna ti–su klo 12–18 (7.7. klo 12-19)
Vapaa pääsy

Haiharan kesä huipentuu 7.7. avautuvaan, valtakunnalliseen teemanäyttelyyn. Näyttely kokoaa yhteen tasokkaan ja monitahoisen valikoiman erilaisia taiteilijoita ja taiteenlajeja. Tänä vuonna koetaan mm. maalauksia, installaatioita ja videotaidetta. 

Näyttelyn kuraattori Jarno Vesala kertoo tämän vuoden näyttelystä:
“Kerronta teemana voi olla hyvinkin suurieleinen, mutta näyttelyn alkuasetelmat ovat näennäisesti päinvastaiset. Näyttelyssä nähdään paljon pienieleisiä ja rauhallisia viitteitä tarinoista ja muistoista, joita katsoja olemassaolollaan täydentää. Pienieleisyydestä kasvaa hiljalleen vahvoja ja suuria teoksia. Myös Haiharassa nähtävien teosten tarinoiden kerronnassa kuuntelijalla on suuri merkitys. Tänä vuonna taiteilijoita on mukana ennätyksellisen vähän, monelta taiteilijalta on esillä useampi teos tai teoskokonaisuus.”

Kerronta -näyttelyn taiteilijat ovat:
Henna Aho, Ida Sofia Fleming, Kaija Hinkula, Tomi Hyttinen, Juho Järvi, Salla Myllylä, Elina Saalfeld, Laura Vainikka, Sanni Weckman, KOLME-kollektiivi; Jenni Haili, Marika Hyvärinen ja Kaisla Löyttyjärvi​.

Tiedote
Tapahtuma

–––––––––––––––––––––––––

Villa Karo

KOLME-kollektiivi osallistuu toukokuussa 2018 suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen, Villa Karon, taiteilijaresidenssiin Grand-Popossa Beninissä. Residenssin aikana työstämme teoskokonaisuutta otsikolla “Ensimmäinen näytös”.